Polyester

polyester Blesgraaf Jachtambacht werkt veel met polyesterboten. Van schilderen, reparatie van osmose tot compleet nieuwe polyester aanbrengen. Ook hier zijn wij erg ervaren in. Het goed behandelen van polyester is van belang voor langdurig behoud van uw boot.

Polyesterboten zijn van de fabriek uit behandeld met gelcoat. Gelcoat is een hars met een hoge pimentatie waardoor de gelcoat zijn kleur krijgt. De voornaamste bedoeling van gelcoat is om de glasvezelmatten niet aan de mal te laten plakken.

Vaak wordt gelcoat al snel dof en/of gaat krijten. Dit kan verholpen worden door deze op te poetsen of polijsten. Komt het doffe effect al na een jaar terug of wordt de gelcoat te dun om te polijsten? Dan is schilderen de oplossing. Een 2-componenten verf kan, mits goed onderhouden, tot wel 15 jaar meegaan.

Donkere kleuren : Heeft u zich ooit afgevraagd waarom polyester boten wit zijn? Polyester is plastic, verstevigd met glasmatten. Donkere kleuren nemen veel warmte op en kunnen hierdoor het polyester vervormen of beschadigen. Wij raden u hierom aan om geen grote vlakken of brede bies in een donkere kleur te nemen.