Referenties

Lees hieronder de feedback van de klanten van Blesgraaf Jachtambacht.

17-05-21 | M. Wanders, Noorden |Ouwe Rot

Na ruim 1,5 jaar aan mijn oude opduwer gewerkt te hebben ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij kon adviseren over lak die ik het beste kon gebruiken om de opduwer in kleur te zetten. Na een advertentie gezet te hebben in contact gekomen met Nico Bresgraaf, Nico wilde graag eerst komen kijken voordat er iets werd afgesproken. Na een afspraak gemaakt te hebben was het al snel duidelijk dat hij iemand is met veel vakkennis, we waren het dus al snel eens hoe we het moesten gaan aanpakken en welke laksoort we zouden gaan gebruiken. Na een aantal weken samen hard werken was de opduwer klaar en het resultaat was perfect, de kleuren combinatie en kwaliteit zijn heel bijzonder. In het afgelopen jaar vele tochten gemaakt waarbij regelmatig een duim op ging en men de afwerking roemde. Nico heeft top werk afgeleverd en niet te vergeten was het ook erg gezellig. Bedankt voor je adviezen en wellicht hebben we nog eens een project !! Ouwe Rot, Noorden

04-07-16 | A. Drubers, Zierikzee |Victorie 34, 10,44 meter

foto AlphonsZeiljacht, 10.44 meter
Victorie 34, 10,44 meter
Vorig jaar heb ik een andere boot gekocht en ik wilde dat die goed opgeknapt zou worden. Omdat ik al eerder werk van Nico Blesgraaf had bewonderd, heb ik voor hem gekozen. Achteraf ben ik daar blij mee. Tijdens het voorbereiden voor het schilderwerk kwamen er nogal wat verborgen gebreken boven water. In goed overleg heeft hij alle problemen opgelost en ervoor gezorgd dat mijn boot, Mariken, er nu uitziet als een plaatje. En als service is hij na het monteren van het dekbeslag teruggekomen om de kleine beschadigingen bij te werken. Over een weekje gaat Mariken te water en ga ik met haar varen zo trots als een pauw. Nico en Mike bedankt.

09-01-16 | J. van den Burg, Bilthoven | Dieperpoel Vlet, 6,7 meter

Nico Blesgraaf van Jachtambacht heeft vorig jaar (2015) mijn aluminium 6,7m Dieperpoel Vlet van een nieuwe 2 componenten coating voorzien en opnieuw in de anti-fouling gezet. Ik ben heel tevreden over de uitvoering van het werk. Het is allemaal netjes binnen uitgevoerd en ik kreeg regelmatig foto’s van de voortgang. Zo hoefde ik niet langs te rijden om toch goed op de hoogte te blijven. De lak is heel mooi gevloeid omdat hij met een heater werkte. Het resultaat ziet er echt weer erg strak uit. De gemaakte afspraken kwam hij goed na en hij communiceert duidelijk. Ik kan Nico zeker aanbevelen voor schilderwerk aan uw schip.

16-05-15 | F.A. Hilhorst, Hilversum |

Heb mijn onderwaterschip laten behandelen door de fa. Blesgraaf. Het contact en het nakomen van de gemaakte afspraken waren voortreffelijk, als ook het vakwerk. Ontving leuke apps gedurende het werk hoe de vorderingen waren. Zeer welkom en kon daardoor op afstand de klus volgen. Een aanrader voor een ieder die zijn schip door een vakman wil laten behandelen. Nico bedankt!

14-02-15 | Marjan en Bart, Oostende | Zeiljacht Beneteau Oceanis 473, 14,3 meter

foto Marjan en BartZeiljacht, 14,3 meter
Zeiljacht, 14,3 meter
Na twee jaar in de Caraïben en twee keer de oceaan te zijn overgestoken was de blauwe romp van onze Beneteau Oceanis 473 behoorlijk aangetast door zon en zout. De gelcoat was totaal verkrijt. Een witte schijn kwam steeds door de blauwe gelcoat. Het was hoog tijd om de romp te herschilderen.

Ik had een oproep geplaatst op scheepsvakman.nl. Nico was de eerste om te reageren en na enkele dagen had ik een budgettaire offerte. Na onderhandeling kwamen we vrij snel tot een akkoord. De romp zou herschilderd worden met AWLgrip. Begin november 2014 zijn we dan van Oostende naar Zierikzee gevaren om de werken te laten uitvoeren. Toen we in Zierikzee aankwamen werden we verwelkomd door Nico. Samen hebben we de AWLgrip kleur bepaald en meteen ook Bart Cloet van botenstalling Zeeland gesproken. Bart heeft zijn schilderloods ter beschikking gesteld en zorgt voor het uithalen en ontmasten van de boot.

Alhoewel we aanvankelijk overeengekomen waren om enkel de romp te schilderen hebben we tijdens de werken bijkomend het onderwaterschip in de epoxy laten zetten en antifouling laten aanbrengen. Nico heeft meteen het roerblad hersteld en de kiel terug helemaal strak gezet. Tijdens de werken kreeg ik bijna dagelijks de stand van de werken door, met enkele foto’s. Voor de bijkomende werken werd steeds eerst een offerte opgemaakt. Nico heeft ook geregeld dat het potdeksel hersteld werd en een inox strip geplaatst werd om de romp te beschermen bij het ophalen van het anker.

We zijn super tevreden met het eindresultaat. We zijn terug trots op onze boot. Ze heeft haar glans herwonnen en ziet er als nieuw uit. Nico en Jan hebben prima werk geleverd aan een eerlijke prijs. We kunnen hen enkel aanbevelen.

Verder ook niets dan lof over:
Bart en Klaske Cloet van botenstalling Zeeland.
Arjan voor herstelling van het potdeksel

Doe zo verder Nico!

20-07-13 | Roland Wester, Lelystad | Zeiljacht Bavaria cruiser 38, 11,6 meter

Na de winter 2012/2013 bleek de antifouling los te laten van de primerlaag. De dikte van de primerlaag liep en enkele tiende van een millimeter tot een millimeters dikke laag. Het advies luidde om zowel de antfoulinglagen alsook de primerlagen tot op de gelcoat af te schuren. Dit is wat mij betreft geen klus om zelf uit te voeren en zeker niet in een zeer koud voorjaar. Ik ben op zoek gegaan naar een bedrijf die deze klus goed en vertrouwd kon uitvoeren. Na een mailtje aan Jachtambacht kreeg ik contact met Nico Blesgraaf. Ik legde hem de problematiek voor en kort daarna is hij ter plaatse op de winterstalling wezen kijken en kort daarna ontving ik een goed gespecificeerde offerte, waarin goed was beschreven hoe de klus zou worden uitgevoerd. Na nog wat vragen mijnerzijds over laagdiktes, het werken bij lage temperatuur en andere kleinigheden heb ik besloten het werk aan Nico en Rupa op te dragen. Vanaf het begin werd ik over de vorderingen goed op de hoogte gehouden in woord evenals in beeld. Als men even niet verder kon kreeg ik prompt een telefoontje wat er aan de hand was. Dat gaf een prettig gevoel. De mannen hebben de boot zorgvuldig afgeschuurd en daarna met meerdere primerlagen en antfoulinglagen afgewerkt. Ook de kiel en het roer werden niet vergeten. Al met al leidde dit tot een mooi resultaat. Op de afgesproken tijd was de boot klaar voor oplevering. Door de persoonlijke zorg van Nico en Rupa had ik het gevoel dat deze klus bij hen in goede handen was. Ik was door omstandigheden niet in de gelegenheid de voortgang van het werk ter plekke te volgen. Toch is alles goed verlopen en het resultaat mag er zijn.

05-06-13 | Bart en Jeroen, Loosdrecht | Seafury reddingssloep, 8 meter

Echte Specialisten! Nico & Rupa hebben vakwerk geleverd. Ze hebben bij onze sloep van 8 meter de kielbalk gerepareerd, het roerblad gerepareerd, de onderkant compleet in de epoxy gezet en nieuwe antifouling aangebracht [heeft er nooit op gezeten]. Door een laserlijn te gebruiken onze boot voorzien van een waterlijn. Bij vermoedde van osmose, bleek door gebruik te maken van een inspectiecamera veel water te staan in de luchtkamers. Oorzaak was een constructiefout. Alles leeggepompt en laten drogen. Het resultaat mag er zijn. TOP. Onze boot is als nieuw.

29-04-13 | Dhr. J. Brenninkmeijer, Biddinghuizen | Motorjacht Linssen 402SX, 12,4 meter

foto Dhr. BrenninkmeijerMotorjacht, 12,4 meter
Motorjacht, 12,4 meter
Mijn schip, de Free Spirit, een Linssen 402SX, is afgelopen winter door Nico Blesgraaf en Rupa Kleyn onder handen genomen. De romp en opbouw zijn kaalgehaald, roest plekken verwijderd, geplamuurd, dubbel geprimered en 2x in de 2 componentenlak gezet. Daarnaast is de ankerbak volledig ontroest en roestwerend gemaakt. Over het resultaat ben ik buitengewoon tevreden, het schip ziet er als nieuw uit en kan weer jarenlang mee. Blesgraaf en Kleyn zijn professionele vaklieden, die van hun vak houden en er trots op zijn. Zij houden hun opdrachtgever voortdurend op de hoogte van de vordering van het werk middels het sturen van sms-en en foto’s. Hierdoor verloopt de communicatie vlot en ontstaan er geen misverstanden. Onderhandelingen over de prijsstelling verliepen open, vlot en zeer redelijk. Als extra zonder prijsaantasting werd het teakdek geschuurd en geoliet en is het schip in de was gezet. Ik kan Blesgraaf en Kleyn daarom zeer aanbevelen voor schilderwerken aan uw jacht wegens hun professionaliteit, betrouwbaarheid, redelijke prijsstelling en uitstekende communicatie.

22-04-13 | Dhr. H. Huyzer, Zeeland | Zeiljacht, 10 meter

Prima vakmensen, konden snel aan de werkzaamheden beginnen voor een goede prijs. Offerte is ook vanaf begin af duidelijk. Kiel kaal gehaald en weer met 2 lagen componenten primer en plamuur weer tot een super strakke kielgemaakt. Onderwaterschip geschuurd en in de antifouling gezet. Heel mooi resultaat, wanneer nodig zal ik ze weer vragen om werkzaamheden aan de boot te verrichten.

15-04-13 | Dhr. Jan Bruys, Limburg | Motorjacht Cranchi 48, 14,6 meter

foto Dhr. de WolfMotorjacht, 14,6 meter
Motorjacht, 14,6 meter
behandeling onderwater schip Nico en Rupa hebben afgelopen weekend vanaf vrijdagochtend t/m zondagavond mijn onderwaterschip geschuurd en behandelt met 2 lagen epoxy, 1 laag primer en 2 lagen harde anti-fouling. Een super resultaat. Vakmensen met een hart voor hun werk

19-01-13 | Dhr. Ruben de Wolf, Zierikzee | Zeiljacht, 12 meter

foto Dhr. de WolfZeiljacht, 12 meter
Luxe motor, 23 meter
Uitstekende communicatie, service en uitvoering. Nico werkt snel en volgens de gemaakte afspraken. Hij maakt foto's gedurende de werkzaamheden om goed op de hoogte te blijven van de vorderingen, erg prettig! Kortom, een betrouwbare vakman.

10-01-13 | A. de Jongh, Loosdrecht | zeiljacht, 7 meter

foto A. de JonghPolyester zeiljacht, 7 meter
Polyester zeiljacht, 7 meter
Nico en Rupa zijn echte vakmensen. Zij hebben mijn zeilboot weer helemaal opgeknapt: de romp helemaal kaal gemaakt en weer geschilderd. Midden in de winter. Een tent eromheen gebouwd, alles verwarmd en toen aan de slag gegaan. Alles spik en span en helemaal volgens afspraak. Over elk detail wordt overlegd en als het af was kreeg ik een foto via Whatsapp. Wat een service! Ook het houtwerk van mijn boot is helemaal vervangen en gelakt. Helemaal top. Ik ben heel tevreden en volgend jaar wil ik ze weer!

13-12-12 | Dhr. Christian Lochner , Monnikendam | Zeilboot

Ik ben echt super blij met het werk wat Nico en Rupa aan het roer uitgevoerd hebben. Ik had een scheur in mijn roerblad en er was water naar binnen gekomen. Niko en Rupa zijn naar de boot gekomen, hebben mij geholpen om het roer er af te halen en hebben heel duidelijk uitgelegd wat er moet gebeuren en hoeveel dat zoel kosten. Alle stappen hebben zij in foto’s documenteert om te laten zien hoe zij mijn roer weer helemaal repareert hebben. Uiteindelijk hebben ze ook weer geholpen om het roer aan de boot te monteren. Dat was voor mij super belangrijk want ik heb er niemand die mij kan helpen met dit soort werk. Dus, niet alleen heel nauwkeurig werk, goed uitleg over het werk, helderheid bij de kosten maar ook gewoon ‘de extra mijl voor de klant gaan”. Als er uit weer iets is waar ik hulp mee nodig heb, ga ik zeker weer bij Blesgraaf & Kleyn bellen.

02-12-12 | Dhr. L. Rintel, Almere | Dehler Duetta 94, 9,4 meter

Epoxybehandeling + antifouling - Vakwerk!, duidelijke uitleg en betrouwbaar. Prachtig eindresultaat.

21-10-12 | Dhr. R. Hooijer, Amsterdam | Reddingssloep, 7 meter

Referentie reparatie polyester en schilderwerk Reddingssloep: Resultaat? Mijn sloep is gelukkig weer strak, glimmend en vooral weer osmose vrij. Nico geeft zijn woord en houdt zich daar ook aan. Eerlijk, oprecht en vooral ook vakmanschap. Meer dan dubbel het geld waard!

28-09-11 | Dhr. B. Niestadt, Amsterdam | Luxe motor, 23 meter

foto Dhr. NiestadtLuxe motor, 23 meter
Luxe motor, 23 meter
Nico en Rupa hebben opbouw, dek en boeisel van mijn Luxe motor helemaal opnieuw in de verf gezet. De boot is mooier dan ze ooit is geweest Ik heb ze bijna drie weken lang elke dag aan het werk gezien. Op basis daarvan kan ik zeggen dat u Nico en Rupa met een gerust hart een opdracht kunt gunnen. U weet dan zeker dat: - U vakkennis aan boord haalt - Dat er met u meegedacht wordt - Dat afspraken nagekomen worden - Dat de prijs in goede verhouding staat tot de kwaliteit - Dat u garantie krijgt op het geleverde werk (als ze het op hun eigen manier mogen doen) - Er op de factuur precies het afgesproken bedrag zal staan (ook als het een beetje tegenzit) Mocht Blesgraaf & Kleyn dus reageren op uw aanvraag dan heeft u de juiste partij gevonden.

18-08-12 | Dhr. R. Oudshoorn, Leiderdorp | Super van Craft, 11 meter

top resultaat!! het plamuren van mijn super van craft ging zeer netjes en snel. nico en rupa hebben een zeer net stukje werk afgeleverd. waar meerdere bedrijven opgaven , kan niet of doen we niet, hebben deze 2 het netjes afgeleverd. netjes gewerkt met naar mij inziens prima materialen en goed gereedschap. ik kan je deze mensen prima aanraden voor een klus.

10-07-12 | Ricco de Kroon, Amsterdam | Stalen grachtenboot, 7 meter

foto Dhr. de KroonStalen grachtenboot, 7 meter
Stalen grachtenboot, 7 meter
Mijn stalen sloep bleek een roestend wrak te zijn. Uiteindelijk besloten om via internet een opdracht te plaatsen. Nico & Rupa stuurden direct een mail met het aanbod om eerst te komen kijken. Eerste indruk was dat ze wisten waar ze over spraken. Dit is ook gebleken. Boot is totaal onder handen genomen (binnen- en buitenkant helemaal kaal gemaakt) en ziet er weer top uit. Tussentijds ben ik enkele keren gaan kijken en besefte dat ik gezien de hoeveelheid werk in combinatie met hun vakmanschap, ik dit nooit zelf had kunnen doen. Nico is duidelijk in wat het gaat kosten en welke mogelijkheden er zijn m.b.t. kwaliteit van verf etc. Kortom vakwerk en afspraak is afspraak (ook bij een voor Nico tegenvallende hoeveelheid werk).

03-05-12 | -, Soest

Mooi resultaat! Nico Blesgraaf schilderde de romp van mijn kajuitjacht. Daartoe moest eerst de romp helemaal kaal gemaakt worden. Vervolgens behandelde hij die met antifouling en zette hij de zijwanden van de romp strak in de verf. Het ziet er allemaal prachtig uit. Nico werkt snel, schoon en efficiënt. Hij houdt zich aan afspraken. Een goede vakman die ik vaker zal weten te vinden.

18-03-12 | -, Almere

Prima uitvoering van de overeengekomen opdracht in de afgelopen 2 dagen. Goede analyse van de benodigde werkzaamheden met een eerlijk advies. Mijn boot is door dhr. Blesgraaf en een tweede persoon keurig behandeld (ontvetten, primoconlagen en antifouling aangebracht). Binnen de afgesproken tijdstermijn en binnen de tijd die we afgesproken hadden. Betrouwbare vakman. Een aanrader.

07-08-11 | Mevr. Hendrikx, Wassenaar | Linssen, 10,4 meter

Prima vakman, betrouwbaar, komt zijn afspraken na.

05-08-11 | Dhr. Fluks, Vianen

Algeheel goed; goede communicatie en afspraken, geleverde werk ziet erg goed uit.